Sådan gavner te dit hår

(sponsoreret indhold)

Te er et af de naturlige produkter, som dit hår kan have rigtig meget gavn af. For at genoprette hårets sundhed og skønhed, kan te bruges. F.eks. efter anvendelse af almindelig shampoo eller balsam eller måske faktisk i stedet for disse produkter. Grøn te, sort te eller hvid te er alle fremragende til at lindre de mest almindelige hårproblemer.

Vi har set på 5 områder, hvor te kan gavne dit hår.

Hår vækst

Grøn te kan stimulere ens hårvækst og blandt andet hjælpe til at denne ikke bliver tyndere, men derimod booster og gør dit hår sundt og rask. Ikke nok med at grøn te kan forbedre ens hårvækst, så er der faktisk også videnskabelig bevis, for at dit hår vil gro hurtigere ved hjælp af grøn te. Tjek f.eks. grøn the fra Tante-t. https://tante-t.dk/teer/gron-te

Skæl og kløe

Te har stærke anti-inflammatoriske virkninger og virker derfor beroligende på hovedbunden og forhindrer irritation og betændelse. Ifølge forskere, er dette meget gavnligt. Ikke kun for at forhindre skæl, men også til lindring af symptomerne på psoriasis. De antiseptiske ingredienser i te fjerner også de døde hudceller og urenheder, der kan blokere hårsækkene. Ved at forhindrer denne tilstopning, vil håret frit kunne gro igen.

Olieproduktion

Ingredienserne man finder i te kan afbalancere pH-niveauerne i hovedbunden og derved normalisere olieproduktionen. Dette kan være til stor gavn både for dem der har fedtet hår, men også dem med tørt. Brug af te i håret regulerer produktionen af olie og forhindrer ophobning af overskydende serum på hovedbunden.

Glans

Te er rig på polyfenoler, vitamin C samt E, som sikrer et skinnende og blødt hår, som samtidigt er beskyttet mod skader forårsaget af Uv-stråling. Desuden er disse ingredienser kendt for at styrke håret og genskabe sundheden i beskadigede og tørt hår.

Spaltede spidser

Panthenol som findes i grøn te er meget effektiv til at forebygge spaltede spidser, siger undersøgelser. Denne ingrediens, sammen med de andre antioxidanter der findes i te, bidrager til at styrke hår og forhindre brud. Grøn te er en stor kilde til panthenol, så hvis du kæmper med spaltede spidser, kan denne te hjælpe.

For at udnytte disse fordele som te giver håret, kan du blot skylle dit hår med grøn, hvid eller sort te, efter at have brugt almindelig shampoo. En daglig hovedbundsmassage med friskbrygget te vil også stimulere dit hår og give store mængder af ilt og næringsstoffer til dette.