5 ting du skal opleve i Dubai

Dubai har de seneste år gjort De Forenede Arabiske Emirater til et luksuriøst og utroligt eftertragtet rejsemål. Her er nogle gode råd til din rejse og fem ting, du skal opleve på din rejse til Dubai.

Burj Khalifa

Det er næsten umuligt at tale om Dubai, uden også at tale om Dubais enorme landemærke Burj Khalifa. Det er den højeste bygning nogensinde skabt af mennesker og de 828 meter fordelt på 165 etager er da også svære at overse i Dubais landskab. Der er hoteller og lejligheder i det enorme tårn. Sommetider er det muligt at tage en af de 44 elevatorer op i skyskraberen, så du kan se ud over Dubai.

Dubai Mall

Du kan ikke tage til Dubai uden at se landets enorme shoppingcenter kaldet Dubai Mall. Dubai Mall er dog meget mere end et shoppingcenter. Det er verdens andet største shoppingcenter og har mere end 1300 butikker.

Foruden de tusindvis af butikker, finder du også Dubais store akvarium og zoologiske undervandshave. Der er også en biograf i centeret, og du kan også besøge et hjemsøgt hus samt diverse forlystelser. Til de mindste indeholder centeret også KidZania, en enorm forlystelsespark til børn. Dubai Mall indeholder også et utal af imponerende gastronomiske oplevelser.

Stå på ski i Dubai

At stå på ski i Dubai er nok ikke det, der falder dig først ind, når du rejser til Mellemøsten. Ikke desto mindre er det muligt og meget populært. Ski Dubai er et indendørs skisportssted, hvor temperaturen året rundt holdes omkring frysepunktet. På de godt 22.500 kvadratmeter, kan du stå på ski, snowboard og udleve alle dine vildeste skisportsdrømme midt i en brandvarm ørken. Ski Dubai er en del af Dubai Mall, men fortjener sin egen plads som en seværdighed og oplevelse, du bestemt ikke må gå glip af.

Dubai Marina

Hvis du vil se enorme luksusskibe og yachts, så skal du bestemt tage turen ned forbi Dubais store marina. Det er et imponerende syn, og måske kan du rende ind i nogle berømtheder på vejen. Hvis du selv vil ud og sejle, og se Dubai fra vandet, kan du leje en bådtur. Nogle bådture tilbyder f.eks. også champagne, morgenmad eller aftensmad.

Fra nogle af bådene kan du også komme ud på spændende fiske- og dykkerturer, hvor du kan opleve et rigt dyreliv helt tæt på.

Moskeer

I Dubai er alting større, og det gælder sandelig også de muslimske moskeer i Dubai. De to mest populære og imponerende moskeer er Jumeirah og Al Noor. Bemærk dog, at reglerne er en del skrappere i Dubai angående adgang til moskeer som ikke-muslim, end du måske kender det fra andre steder i verden. Jumeirah er den eneste moské i Dubai, som ikke-muslimske gæster har adgang flere gange om ugen. Al Noor er også åbent for offentligheden, dog i et begrænset tidsrum.

Du skal dog være tildækket på skuldre og knæ, når du færdes i de muslimske moskeer. Det kræves ligeledes, at du vasker dig inden adgang.

This entry was posted in Dubai. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *