Skal man have visum for at rejse til Dubai? 

At finde hoved og hale i, hvilke lande man skal have visum til, og hvilke man ikke skal, kan være en besværlig affære. Måske drømmer du om en rejse til Dubai og spekulerer på, om du skal søge om visum hertil. I så fald kan du med fordel læse med her, hvor vi dykker ned i netop det spørgsmål. 

Mange danskere har de senere år besøgt Dubai, hvor gode restauranter, lækre sandstrande, overdådig shopping og ikke mindst et pulserende natteliv frister. Men er det nødvendigt med visum? 

Få 30 dages visum ved indrejse 

I modsætning til mange andre lande, eksempelvis USA, hvor det er nødvendigt at ansøge om ESTA forud for indrejse, er der ikke visumpligt for Dubai, hvis man ønsker at opholde sig i landet mindre end 30 dage. En måned er rigeligt for langt de fleste, der blot skal på ferie, og da får man ved indrejse et turistvisum, der altså er gældende i 30 dage. Planlægger du at opholde dig i Dubai længere end de 30 dage, kan du vælge at få forlænget dit visum, mens du er der. Almindeligvis kan man forlænge sit visum op til 90 dage. 

Hvis du ved, at du skal være i landet mere end en måned, er det dog en god idé at have undersøgt hjemmefra, hvordan tingene hænger sammen og eventuelt søge om visum hjemmefra. Det er ærgerligt at stå i en situation, hvor du måske ikke kan få forlænget dit visum og kan være nødt til at rejse hjem før planlagt. 

Tjek dit pas 

Dit pas skal naturligvis også være gyldigt, og her er det ikke nok, at det blot er gyldigt i den periode, du ønsker at holde ferie eller måske er på forretningsrejse i landet. Dit pas skal være gyldigt i hele seks måneder efter indrejsedatoen, så her er det en god idé at være på forkant og i god tid sørge for at få fornyet dit pas, hvis udløbsdatoen nærmer sig. 

Uanset om du rejser til Dubai, USA eller et helt andet sted, er det en god idé at have en kopi af dit pas med dig, for det tilfælde at passet skulle blive stjålet eller du på anden måde mister det. Et godt tip er at skanne det ind hjemmefra eller tage et billede og sende det til dig selv på en e-mail eller SMS. På den måde kan du nemt og hurtigt dokumentere overfor lokale myndigheder, at du har et pas. 

This entry was posted in annonce. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *